STARTSEITE FOTO'S INFORMATION BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

Archief:

2018
 • Workum bruist
 • De Paupers 'Ach ja'
 • Een brug slaan
 • SWF steunt vele culturele initiatieven
  >> meer

  2017
 • Oproep
 • Rots en Water
 • Cornelia’s fontein
 • (Leeuwarden/Friesland) Culturele Hoofd
  >> meer

 • SWF steunt vele culturele initiatieven

  Tientallen culturele activiteiten geven de gemeente Súdwest-Fryslân volgend jaar kleur tijdens Culturele Hoofdstad/Leeuwarden-Fryslân 2018. Vooral dankzij allerlei initiatieven van de inwoners zelf. “Originele ideeën ‘út de mienskip’ ondersteunen we graag”, zegt wethouder Mirjam Bakker.

   

  Wie nog een idee of project heeft dat betrekking heeft op Leeuwarden-Fryslân 2018 (en subsidie wil aanvragen bij de gemeente) kan zich melden op het mailadres kulturelehaadsted2018@sudwestfryslan.nl.

  Aanvragen voor subsidie kunnen nog tot 1 april worden ingediend.

   

  Nu hebben al 27 initiatieven van inwoners van Súdwest-Fryslân een ‘opstartsubsidie’ gekregen, met elkaar voor een bedrag van zo’n 105.000 euro. “De regeling heeft al aan de verwachtingen voldaan”, zegt Bakker, die enorm uitkijkt naar 2018. “Maar er is dus nog meer mogelijk.”

   

  2018 wordt hoe dan ook een bijzonder jaar, aldus de wethouder. “Een jaar waarin we de wereld uitnodigen om te komen genieten van onze gastvrijheid, cultuur en al het andere moois dat we te bieden hebben. Leeuwarden-Fryslân 2018 geeft een podium aan iedereen in Fryslân. Van grootse evenementen voor honderdduizend bezoekers tot de kleinste huiskamerinitiatieven, ook in onze gemeente.”

  Zo viert IJlst het hele jaar feest voor 750 jaar stadsrechten, kun je in Woudsend terecht voor een kunstroute en kinderkunst, laat Hout-Vaert je kennismaken met ons varend erfgoed, is Greonterp de plek voor Reve in Fryslân, moet je naar Burgwerd voor Sjen yn it tsjuster, een nachtelijke theaterervaring rond de in 2013 overleden dichter Tsjêbbe Hettinga en laat het dynamische schilderij Linen yn lân van 36 bij 36 meter je het landschap op een nieuwe manier ervaren.

   

  En dan zijn de fonteinen in alle elf steden en het internationale muziekfestival At the Watergate voor jongeren in Sneek nog niet genoemd.

   

  << Terug
  Hunia's Drukkerij

  NEDCAD    Makelaardij P.J. de Jong    
  Touwspecialist    Bouma kraanverhuur    
  WJH Yachtservice    Jopie Huisman Museum    
  link naar groenbloem    De Jong Workum Financieel Advies    
  Op de hoek van de stal    Tapijthal Workum    
  Hunia's Drukkerij    Thijs van der Meer Slagerij    
  Organische meststoffen Culterra