STARTSEITE FOTO'S INFORMATION BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

21 - 02 - 2018 - Filmtheater Workum

Programma Filmtheater Workum


Woensdag 21 februari – de derde woensdag van de maand – is het filmtheater weer open!

Om 16:00 uur draait een prachtige stop-motion animatie over het leven van de 10-jarige Courgette (CH/FR 2016, 6 jaar, 76 minuten, animatie, Nederlands gesproken).

Één van de grootste verrassingen van het Filmfestival van Cannes van 2016 is de stop-motion animatiefilm ‘Ma vie de Courgette’ (2016) van de in Zwitserland geboren filmmaker Claude Barras. De film kreeg bij zowel pers als publiek de handen op elkaar en sleepte prijzen in de wacht op de prestigieuze (animatie)filmfestivals van San Sebastian en Annecy.


Het is een opvallende naam, Courgette. Maar het tienjarige jongetje wiens moeder net is overleden, heet echt zo. Courgette denkt alleen op de wereld te zijn maar vindt gelukkig een stel vrienden in het kindertehuis. En hij wordt verliefd. Op Camille.
Ze heten Simon, Ahmed, Jujube, Alice en Béatrice en ze helpen Courgette z’n verdriet om z’n gestorven moeder te vergeten. Ook zij hebben pijn geleden, maar besluiten om er toch het beste van te maken in het kindertehuis. En wat is er fijner als je tien bent en wees om een groepje kameraden om je heen te hebben en verliefd te worden – het leven te ontdekken kortom?

Trouw: …radicaal origineel… schitterend… hartverscheurend… grappig, liefdevol en hoogst optimistisch…barst van de levendige, met liefdevolle precisie gemaakte details…' (vijf sterren).
De Volkskrant: 'Ontroerend, grappig en hoopvol… geheel eigen stijl… prachtig… aandoenlijk… raakt iedereen direct in het hart… subtiel scenario… geweldig vakmanschap… zichtbare toewijding… ieder detail klopt…' (vijf sterren)
NRC: ...bijzonder... perfect... eindelijk weer eens een film die kinderen echt serieus neemt...' (vijf sterren)


Om 20:00 uur volgt een op ware gebeurtenissen gebaseerde film over de helende kracht van klassieke muziek (Brazilië 2016, 102 minuten, drama, Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld).

Als de violist Laerta door de zenuwen zijn auditie verprutst voor het gerenommeerd symfonieorkest van São Paulo, moet hij gedwongen uitzien naar een andere baan. Het enige wat hij kan vinden is die van muziekleraar aan een school in een grote sloppenwijk ('favela'). Met muziekonderwijs wordt daar geprobeerd kinderen een alternatief te geven voor een leven vol criminaliteit en drugsgebruik. De leerlingen zijn geen lieverdjes en bovendien is het onmogelijk alle onwillige invloeden buiten de deur te houden. Maar langzaam aan wint Laerte hun vertrouwen. Hij begint zijn klas klaar te stomen voor een belangrijk concert. De muziek smeedt een hechte band tussen hem en de kinderen, waarvan twee jongens eruit springen door hun uitzonderlijke talent. Een dramatische gebeurtenis versterkt hun onderlinge band. Bij het enthousiast maken van zijn leerlingen voor klassieke muziek herontdekt Laerte weer zijn eigen passie voor het spelen, die hij in de stress om een baan te vinden was kwijtgeraakt.

de Volkskrant: 'Sympathieke en oprechte film' (3 sterren)
NRC: 'Weet je tot tranen te roeren'
Het Parool:'Met een warm gevoel aan het nieuwe jaar beginnen!' (3 sterren)
AD: 'Geeft mooi inzicht in het leven van deze jongeren'
TV Krant: 'Weet het hart van de kijker te bereiken' (4 sterren)
Preview: 'Warm drama met precies het einde waar je op hoopt'

 

Voor meer informatie en het reserveren van zitplaatsen kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films<< Terug
Touristinfo

Roelof Fopma    Touwspecialist    
NEDCAD    Makelaardij P.J. de Jong    
Tapijthal Workum    Klameare Workum    
De Jong Workum Financieel Advies    Glashandel Sneek    
Jopie Huisman Museum    Op de hoek van de stal    
Fasion by Fre    link naar groenbloem    
Hunia's Drukkerij