STARTSEITE FOTO'S INFORMATION BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

21 - 03 - 2018 - Filmtheater Workum

Programma Filmtheater Workum

 

Woensdag 21 maart is het filmtheater in Workum open!

Om 16:00 uur draait het verhaal over de vriendschap tussen de eenzame Lukas en Abel, een kleine door zijn sterkere broer uit het nest geduwde jonge adelaar (Otmar Penker en Gerardo Olivares, AU 2016, 6 jaar, 98 minuten, Nederlands gesproken).

De moederloze Lukas groeit op bij zijn stugge vader in de schitterende natuur van de Oostenrijkse bergen. Op een dag vindt hij een jonge roofvogel die door zijn sterkere broer uit het nest is geduwd. Lukas ontfermt zich over het pluizige en hulpeloze kuiken en voedt hem liefdevol op. Als Abel zijn donsveertjes verliest en een mooi verenpak krijgt, staat Lukas voor een nieuwe uitdaging: hoe leert hij zijn vogelbroer vliegen? Een prachtige familiefilm over hoop en vrijheid tegen het decor van de adembenemende Alpen.

 

de Volkskrant: '...wonderschoon en verbazingwekkend dichtbij gefilmd...fantastisch inkijkje in de dierenwereld'

NRC: '...beeldschone Lukas & Abel...spectaculair...'

Het Parool: ' ...verbluffende beelden...'


Om 20:00 uur volgt de strijdbare en fantasievolle Spaanstalige film die recent de Oscar voor Beste Buitenlandse Film heeft gewonnen (Chili 2017, 104 minuten, drama, Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld). 

De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doktoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

NRC: 'Zowel edgy als feelgood' (vier sterren)

Het Parool: 'De ontnuchtering komt hard aan' (vijf sterren)

De Morgen: 'Lelio verbaast en verrast met complexe scènes' (vier sterren)

Voor meer informatie en het reserveren van zitplaatsen kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films. << Terug
Touristinfo

WJH Yachtservice    Hunia's Drukkerij    
Thijs van der Meer Slagerij    Organische meststoffen Culterra    
link naar groenbloem    Klameare Workum    
Bouma kraanverhuur    Op de hoek van de stal    
Jopie Huisman Museum    Makelaardij P.J. de Jong    
Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    Roelof Fopma    
NEDCAD