STARTSEITE FOTO'S INFORMATION BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

17 - 10 - 2018 - Filmtheater Workum

Programma Filmtheater Workum


Woensdag 17 oktober om 20:00 uur draait in Filmtheater Workum een poëtisch, maar uiterst realistisch cowboydrama (VS 2017, 103 minuten, drama, Engels gesproken/Nederlands ondertiteld). Bekroond met de prestigieuze Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en vele andere internationale prijzen.

Het vertrekpunt van deze film is uitzonderlijk: de acteurs vertolken zichzelf. Tijdens eerdere filmopnames in het Pine Ridge Reservaat ontmoette de filmmaakster de Indian cowboy Brady. Geïntrigeerd als ze door hem was, besloot ze haar volgende film over en met hem te maken. Net als in de werkelijkheid loopt rodeorider Brady een zware hoofdwond op met als gevolg dat hij niet meer mag paardrijden. Hij is gedwongen huiswaarts te keren naar het Pine Ridge Reservaat in South Dakota. Daar aangekomen wordt hij geconfronteerd met zijn verlies, want kan hij zichzelf nog wel een cowboy noemen? De niet professionele acteurs maken de film tot een oprechte ervaring. Zo is een onvergetelijke scene waarin Brady een wild paard temt niet in scene gezet. Tel daar de adembenemende landschapsbeelden bij op en je hebt een prachtig, authentiek portret van de unieke Indian cowboy cultuur.

De Morgen: 'The Rider is een intiem pareltje.'

 

de Vokskrant: 'Zonder inzet van de gebruikelijke elementen uit het westerngenre, penetreert Zhao dat oer-Amerikaanse manbeeld, het cowboyschap. Het betekent álles voor Brady, maar veel meer is er ook niet in deze contreien; hooguit dat slecht betaalde baantje in de supermarkt. The Rider is fraai – veel lage zon - maar nooit Disney-fraai gefilmd. The Rider is een verbluffend bewijs van de gave van de pas 35-jarige regisseur Chloé Zhao'
FilmVandaag.nl: 'The Rider is gevoelig, verhalend en visueel verfijnd, maar de ‘personages’ zijn rechtstreeks uit het leven zelf gehaald. De schoonheid van dat feit ligt hem vooral in de authenticiteit van acteren.

Voor het reserveren van zitplaatsen voor bovenstaande film kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films. << Terug
Touristinfo

Fasion by Fre    link naar groenbloem    
Touwspecialist    Organische meststoffen Culterra    
Jopie Huisman Museum    Hulpteugel Vrijwilligersrooster    
NEDCAD    De Jong Workum Financieel Advies    
Hunia's Drukkerij    WJH Yachtservice    
Glashandel Sneek    Tapijthal Workum    
Roelof Fopma