STARTSEITE FOTO'S INFORMATION BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

19 - 01 - 2019 - Nieuwjaarsborrel Ondernemersvereniging Workum, Promotie Workum en Plaatselijk Belang Workum.

Nieuwjaarsborrel Ondernemersvereniging Workum, Promotie Workum en Plaatselijk Belang Workum.

Stad kiest zelf de Workumer 2018

De prijs Workumer van het Jaar wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt aan de Workumer die onze stad door zijn haar sportieve, culturele of andere bijzondere prestaties zowel binnen als buiten Workum op een positieve wijze onder de aandacht heeft gebracht. De huidige Workumer van het jaar is Nard Brandsma, die deze prijs in de wacht sleepte door zijn fierljepprestaties en het winnen van het Fries kampioenschap in 2017.

Voorgangers van Nard Brandsma zijn onder anderen racer Mika Morien, bloemenkunstenaar Martin Groen en schrijver Paul van Dijk. Voorgaande jaren werd de Workumer van het jaar gezamenlijk door de besturen van de Ondernemersvereniging Workum, Promotie Workum en Plaatselijk Belang Workum gekozen. De drie verenigingen zijn echter van mening dat de keuze van Workumer van het Jaar door alle Workumers zelf gemaakt moet kunnen worden. Daarom zijn er dit jaar uit een voorselectie drie genomineerden bepaald. Aan de Workumers de keuze wie van deze drie genomineerden de felbegeerde wisselprijs van 2018 in ontvangst mag nemen. Er kan hiervoor tot en met 31 december 2018 door iedere Workumer per e-mail een stem worden uitgebracht via workumervanhetjaar@gmail.com.

De drie genomineerden zijn: Henk de Boer, als initiatiefnemer van de inmiddels wereldberoemde Pauperfontein, die daarnaast als theatermaker en kunstenaar zijn waarde voor Workum heeft getoond. Reid de Jong, al jaren hét gezicht van de Strontrace, waarbij 'zijn' Strontrace in 2018 op initiatief van het Zeilvaartcollege Workum de status van lmmaterieel Erfgoed Nederland heeft verkregen. Kitty Postma, die zich met heel haar hart en ziel heeft ingezet voor de promotie en realisatie van het Eleven-fountains project in Workum.

Drie Workumers die alle drie de titel Workumer van het Jaar 2018 verdienen. De keuze is aan Workum zelf. Dus breng snel uw stem uit! De prijs zal tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de Ondernemersvereniging Workum, Plaatselijk Belang Workum en Promotie Workum op zaterdag 19 januari 2019 worden uitgereikt. U bent allen van harte uitgenodigd op deze Nieuwjaarsreceptie.

 

      Henk de Boer

        Kitty Postma

         Reid de Jong

 

 

 << Terug
Touristinfo

Hunia's Drukkerij    Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    
Bouma kraanverhuur    Glashandel Sneek    
Organische meststoffen Culterra    NEDCAD    
WJH Yachtservice    Roelof Fopma    
link naar groenbloem    Jopie Huisman Museum    
Op de hoek van de stal    Hulpteugel Vrijwilligersrooster    
Thijs van der Meer Slagerij