STARTSEITE FOTO'S INFORMATION BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

14 - 09 - 2019 - Open Monumentendag

http://www.workum.nl/images/upload/workum10/7809.jpg

Open Monumentendagen

Zaterdag 14 september en zondag 15 september zijn de Open Monumentendagen. Museum Warkums Erfskip en een gedeelte van het Workumer Stadhuis zijn deze dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Het museum is deze twee dagen gratis toegankelijk (Museumkaart laten scannen mag). U kunt uw route vanuit ons museum beginnen met de tentoonstelling Vanuit de Waag beleef je Workum! Hier wordt u gewezen op alle historisch interessante plekken van Workum.

Ook kunt u mooi van de gelegenheid gebruik maken, om de tentoonstelling over het Workumer station en de Blauwe Engel te bezoeken.

 

In het stadhuis is een tentoonstelling over het trouwen in Workum. Vele foto’s zijn door Workumers en oud-Workumers ingeleverd en zijn deze dagen te bezichtigen. Ook zijn twee bruidsjurken en twee pakken voor de bruidegom uit verschillende tijden te bewonderen.

De 18e eeuwse behangsels afkomstig uit Noard 3, zijn sinds kort in de burgemeesterskamer geplaatst. Ze zijn deze dagen voor het eerst daar te zien.

 

Monumenten in Workum

Deze monumenten zijn open:

Sint Gertrudiskerk, Sint Werenfriduskerk, Doopsgezinde Kerk (de Vermaning), Museum Warkums Erfskip in het waaggebouw, het stadhuis (hal, burgemeesterskamer, raadzaal), scheepswerf De Hoop, de Nijlanner Mole, de Ybema’s Mole, de Halve Zwaan en de Peerdestal (zaterdag gesloten!), de Smederij, het Sleeswijckhuys, de voormalige burgemeesterswoning. It Pottebakkershûs.

 

In de smederij in de Begine zijn demonstraties, er zijn galeries en ateliers open (i.s.m. Kunst Stichting Workum), en er is een kunstmarkt.

Er rijdt ‘s middags een treintje tussen de monumenten.

Daarnaast organiseert Scheepstimmerwerf De Hoop vaartochten en

zal het Workumer draaiorgel “Die Stadt Worckum” voor u spelen.

Genoeg te doen dus in Workum!

 

 << Terug
Touristinfo

Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    Jopie Huisman Museum    
Klameare Workum    link naar groenbloem    
Tapijthal Workum    Makelaardij P.J. de Jong    
Workumer Jachtservice    Bouma kraanverhuur    
NEDCAD    Glashandel Sneek    
Fasion by Fre    Op de hoek van de stal    
Thijs van der Meer Slagerij