SITE FOTO'S INFORMATION BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

18 - 04 - 2018 - Eerste paal de Rolpeal

 

 

Na jaren van voorbereidingen kan de bouw van de Rolpeal eindelijk beginnen. Er heeft heel wat water door de Dolte moeten stromen voordat uiteindelijk alle neuzen in dezelfde richting zijn gekomen. Velen hadden na de vele vertragingen weinig goede hoop meer en ook de bestuursleden hebben wel eens doemscenario’s voorbij zien komen. De afgelopen maanden hebben Stichting de Rolpeal en de gemeente Súdwest-Fryslân samen opgetrokken om de voorwaarden te scheppen voor een geweldig resultaat, namelijk een zeer modern sportcomplex waarmee de mensen uit de 'lytse Súdwesthoeke' decennia sportief vooruit kunnen.

Het is duidelijk waarneembaar dat de voorbereidingen inmiddels van start zijn gegaan. De grondwerkzaamheden zijn in volle gang. Woensdag 18 april om 15.00 uur zal een belangrijke mijlpaal zijn wanneer de eerste paal de grond in zal worden geslagen. Onder de kundige begeleiding van wethouder Gea Wielinga zullen de toekomstige gebruikers op een sportieve wijze het eerste paalmoment inluiden. Naar verwachting zal het bouwproces ruim een jaar in beslag nemen. Dat betekent dat voor de zomer van 2019 het nieuwe zwembad, de sporthal en de ‘gezonde' kantine in gebruik zullen worden genomen. Vanaf volgende zomer kunnen alle bestaande én nieuwe gebruikers dus gebruik maken van het mooiste sportcomplex van Fryslân. Tijdens het bouwproces zullen online en via de Friso regelmatig updates worden geplaatst. Zo nu en dan zullen verrassende en innovatieve oplossingen bekend worden gemaakt. Hiermee hopen we dat iedereen meeleeft naar de nieuwe Rolpeal in 2019.

Iedereen die het nieuwe sportcomplex een warm hart toedraagt is van harte welkom om bij dit bijzondere eerste paalmoment een kijkje te komen nemen. Ter opluistering van dit heugelijke moment start er om 14.00 uur bij de huidige Rolpeal een estafetteloop door de stad met van elke sportvereniging twee lopers. Het Workumer draaiorgel zorgt voor vrolijke klanken bij de Rolpeal.

Bron: workumer krant FRISO<< Terug
Touristinfo

Op de hoek van de stal    Hunia's Drukkerij    
link naar groenbloem    Tapijthal Workum    
Roelof Fopma    Makelaardij P.J. de Jong    
Thijs van der Meer Slagerij    Glashandel Sneek    
WJH Yachtservice    Bouma kraanverhuur    
Organische meststoffen Culterra    Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    
Klameare Workum