jwblogo.gif (3380 Byte) jwbgebouw.gif (2404 Byte)
 

JACHTHAVEN - HELLINGEN - ONDERHOUD - SIKKENS - YACHTPAINTS - WATERSPORTWINKEL - WINTERBERGING

Vaar eens langs.
Jachtwerf Bouma is één van de oudste watersportbedrijven van Workum.
Het bedrijf is gezellig gelegen in de binnenstad van Workum. Toilet, douche, stroomaansluiting winkeltje en pompstation zijn allemaal dichtbij uw ligplaats aanwezig.

Zowel in de zomer als in de winter is er ruimte voor uw boot. Wilt u klussen aan uw boot? Bij ons kunt u terecht en wij zijn u daarbij graag van dienst.

Passanten
De haven biedt ligplaats aan ongeveer 25 boten met een lengte tot 10 meter. Ook bent u als passant welkom in onze haven.

Winkel
In de winkel kunt u terecht voor watersportartikelen zoals Shell gas, Camping gaz, touw, souveniers, fenders, Sikkens Yachtpaints, gekoeld fris en bier, Ola ijs en vele andere artikelen. Ook een exclusieve ansichtkaart kunt u hier kopen.

Kraan
De kraan heeft een hefvermogen tot 8 ton. Met de mastenkraan kunnen ook masten op de boot gezet worden.

Historie
Het huis en de oude loods stammen al uit de 19e eeuw. Van oorsprong werden er masten en blokken gemaakt. Op de plaats waar nu de kraan staat was indertijd een sleephelling.

In 1967 is Teake Bouma begonnen met een kleine werf. In eerste instantie werd onderhoud en nieuwbouw van 16m2 gedaan. In begin zeventiger jaren is een tweede loods geplaatst en is de haven aangelegd.

jwbfoto.jpg (13145 Byte) Jachtwerf Bouma
Algeraburren  27
8711 BR Workum
Tel. 0515-541797