HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

Archief:

2018
 • Kerstconcert Nijefurd Sjongt
 • Workumer 2018
  >> meer

 • Workumer 2018

  Stad kiest zelf de Workumer 2018

  De prijs Workumer van het Jaar wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt aan de Workumer die onze stad door zijn haar sportieve, culturele of andere bijzondere prestaties zowel binnen als buiten Workum op een positieve wijze onder de aandacht heeft gebracht. De huidige Workumer van het jaar is Nard Brandsma, die deze prijs in de wacht sleepte door zijn fierljepprestaties en het winnen van het Fries kampioenschap in 2017.

  Voorgangers van Nard Brandsma zijn onder anderen racer Mika Morien, bloemenkunstenaar Martin Groen en schrijver Paul van Dijk. Voorgaande jaren werd de Workumer van het jaar gezamenlijk door de besturen van de Ondernemersvereniging Workum, Promotie Workum en Plaatselijk Belang Workum gekozen. De drie verenigingen zijn echter van mening dat de keuze van Workumer van het Jaar door alle Workumers zelf gemaakt moet kunnen worden. Daarom zijn er dit jaar uit een voorselectie drie genomineerden bepaald. Aan de Workumers de keuze wie van deze drie genomineerden de felbegeerde wisselprijs van 2018 in ontvangst mag nemen. Er kan hiervoor tot en met 31 december 2018 door iedere Workumer per e-mail een stem worden uitgebracht via workumervanhetjaar@gmail.com.

  De drie genomineerden zijn: Henk de Boer, als initiatiefnemer van de inmiddels wereldberoemde Pauperfontein, die daarnaast als theatermaker en kunstenaar zijn waarde voor Workum heeft getoond. Reid de Jong, al jaren hét gezicht van de Strontrace, waarbij 'zijn' Strontrace in 2018 op initiatief van het Zeilvaartcollege Workum de status van lmmaterieel Erfgoed Nederland heeft verkregen. Kitty Postma, die zich met heel haar hart en ziel heeft ingezet voor de promotie en realisatie van het Eleven-fountains project in Workum.

  Drie Workumers die alle drie de titel Workumer van het Jaar 2018 verdienen. De keuze is aan Workum zelf. Dus breng snel uw stem uit! De prijs zal tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de Ondernemersvereniging Workum, Plaatselijk Belang Workum en Promotie Workum op zaterdag 19 januari 2019 worden uitgereikt. U bent allen van harte uitgenodigd op deze Nieuwjaarsreceptie.

   

        Henk de Boer

          Kitty Postma

           Reid de Jong

   

   

   

   

   

   

   

  Bron: workumer krant FRISO

  << Terug
  Touristinfo

  De Jong Workum Financieel Advies    WJH Yachtservice    
  Fasion by Fre    Organische meststoffen Culterra    
  Bouma kraanverhuur    Jopie Huisman Museum    
  Thijs van der Meer Slagerij    Makelaardij P.J. de Jong    
  Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    Op de hoek van de stal    
  link naar groenbloem    Klameare Workum    
  Hunia's Drukkerij