HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

Archief:

2019
 • 26 oktober
 • Beeldhouwworkshop 19, 20 en 21 oktober
 • 16 oktober
  >> meer

 • 16 oktober

   

  Programma Filmtheater Workum

  Woensdag 16 oktober draait in het filmtheater de publieksfavoriet van het Internationale Film Festival Rotterdam 2019 (Nadine Labaki, Libanon/VS 2018, 126 minuten, drama).

  De twaalfjarige Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin moet hij helpen zijn familie te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan de eigenaar van de buurtwinkel, besluit hij weg te lopen van huis. In de straten van Beiroet wordt hij opgepakt door de politie en klaagt tijdens de rechtszaak zijn ouders aan. In flashbacks krijgen we te zien dat de zaak van Zain een stuk sterker is dan je aanvankelijk zou vermoeden.
  Intelligent en mooi ingehouden portret van de zware strijd die in de achterbuurten van Libanon geleverd moet worden om te overleven. Niet alleen door Zain, maar ook door de illegale Ethiopische Rahil en óók door Zains ouders.

  de Volkskrant: 'Knap geschreven en bijzonder sterk uitgevoerd drama'. 'De casting is een klein wonder: alle rollen zijn sterk bezet, met de kinderen als grote uitblinkers' Vier sterren.

  NRC Handelsblad: 'Ontroerend' Vier sterren.

  Trouw: 'Een drama met een boodschap dat weinig mensen onberoerd zal laten'. 'Een uitstekend geregisseerde en waarachtige film met een indrukwekkende cast van amateurs.' Vier sterren.

  VPRO: 'Intelligent en mooi' Vier sterren.

  Voor het reserveren van zitplaatsen voor bovenstaande film kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films.

  << Terug
  Touristinfo

  Bouma kraanverhuur    Touwspecialist    
  Hulpteugel Vrijwilligersrooster    Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    
  Op de hoek van de stal    link naar groenbloem    
  Hunia's Drukkerij    Makelaardij P.J. de Jong    
  Thijs van der Meer Slagerij    Glashandel Sneek    
  Roelof Fopma    Jopie Huisman Museum    
  Tapijthal Workum