HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

Archief:

2018
 • Workum bruist
 • De Paupers 'Ach ja'
 • Een brug slaan
 • SWF steunt vele culturele initiatieven
  >> meer

  2017
 • Oproep
 • Rots en Water
 • Cornelia’s fontein
 • (Leeuwarden/Friesland) Culturele Hoofd
  >> meer

 • (Leeuwarden/Friesland) Culturele Hoofdstad van Europa

  (Leeuwarden/Friesland) Culturele Hoofdstad van Europa

   

  Alle zaken eens  goed op een rijtje

  Volgend jaar zijn we (Leeuwarden/Friesland) Culturele Hoofdstad  van Europa, maar wat komt er in Workum van dat grote programma? Maandag voor een week heeft Promotie Workum een bijeenkomst georganiseerd voor ondernemers en culturele organisatiesom kennis te maken met bepaalde programmaonderdelen hiervan. Promotie Workum probeert inzichtelijk te krijgen wat er in het kader van Ljouwert/Fryslàn (LF) 2018 allemaal gaat gebeuren. Als evenement ben je vaak bezig met je eigen organisatie. Toeristische ondernemers kunnen inspelen op deze evenementen. Promotie Workum probeert te verbinden, waardoor Workum zich sterker profileert. Hanita van der Schaaf van LF 2018 heeft een presentatie gegeven van LF 2018. Daarna hebben de Workumer evenementen een podium gekregen. Er is in groepjes gebrainstormd over de vraag hoe deze evenementen verweven kunnen worden in Workum. Ook is getoond op welke site je je als toeristisch ondernemer het beste kunt profileren. Hier een kort overzicht van waarmee we in 2018 rekening kunnen houden.

  Augumented Reality Tour Workum: Dit is een wandelroute door Workum, via app op de smarttelefoon, waarbij bijvoorbeeld de monnik Uffing van zijn sokkel komt om zijn verhaal te vertellen. Deze route is klaar vanaf februari 2018.

  Pauperfontein: Theatergroep De Paupers maakt een fontein opgebouwd uit piemels, met in het hart een openbaar toilet. Wordt het toilet gebruikt, dan gaat de fontein spuiten. Echt iedereen kan dus bijdragen aan dit kunstwerk. De fontein reist vanaf april 2018 door het land, met of zonder voorstelling erbij. Het behoort tot de mogelijkheid dat deze op een vaste dag in de week op een vaste plaats in Workum staat. Henk de Boer is ervan doordrongen dat iedere LF 2018 bezoeker de kans moet krijgen de Piemelfontein te beleven.

  Expeditie De Oerpolder: Wandel- of fietsroute tussen Workum en It Heidenskip, waarbij je onderweg via een app op je smartphone luistert naar bijzondere verhalen uit dit landelijke en roemrijke gebied. Deze route wordt in april 2018 gelanceerd.

  At the Watergate - Workum: In Sneek en omgeving geven zevenduizend jonge musici uit heel Europa een kleine duizend concerten op ongeveer vijftig verschillende podia. Ook Workum is benaderd om enkele podia te geven op donderdag 10 en vrijdag 11 mei (Hemelvaartweekend). In dit weekend zijn in Workum ook de Dutch Youth Regatta Zeilwedstrijden, waar 800 jonge zeilers om hun titel strijden.

  11Fountains: De opening van de11 Fonteinen gebeurt op 18 mei 2018. De leeuwen van het wapen van Workum zijn dan officieel bevrijd uit het wapen van Workum en worden geplaatst op het groene veldje van de Klameare Haven. Samen met de omgeving is gekeken naar hoe deze leeuwen het best geplaatst kunnen worden.

  Een Brug Slaan: Donderdag 5 juli 2018 (voorafgaand aan het Welkom in Workum- weekend). Een reizende theaterproductie met lokaal toneel, muziek, zang en dans met het thema water. Deze productie is in samenwerking met acteurs van Theatergroep Sult. -Een brug- slaan is de metafoor tussen de deelnemende culturele centra en de Mienskip.

  Under de Toer:  Een jammerlijck klaachlied  door Freek de Jonge en Jan Arendz. Een multimediale voorstelling op 1 en 2 juli 2018 over godsdienstvrijheid, rebellie, onderdrukking en de eeuwige strijd tegen het water. Filmbeelden en muziek van het Frysk Fanfare Orkest, jazz-quartet Talking Cows en zangkoor Sjongsum leiden de toeschouwer langs plaatsen en gebeurtenissen van die tijd. Het is een verhaal van de Hollandse opstand van twee kanten.

  Frisian Finest Een kunstproject van Galerie Zofier waar enkele Friese beeldende kunstenaars gevolgd worden in het proces om het mooiste plekje van Friesland vast te leggen.

  Kunstkring Workum: Er hangen reeds 50 schilderijen in Workum van bekende schilders, verspreid over een kunstroute. Deze zijn geplaatst op (lantaren)palen. De Kunstkring heeft aangegeven dat in het kader van 2018 deze collectie uitgebreid wordt en dat de nieuwe schilderijen aan de andere zijde van de paal komen te hangen.

  Beeldenstad Workum: Organiseert samen met scholen een kunstproject bij onder andere de opening van de fontein. Ook de Strontrace en winkelstraat de Begine (Changing Pavements) zullen een actieve bijdrage leveren aan LF 2018.

  Kortom: Workum blijft ook in 2018 bruisen. Promotie Workum vindt het belangrijk dat alle activiteiten goed in kaart gebracht worden en is bezig met het verzamelen van alle activiteiten voor de toeristische agenda.

  Heeft u nieuwe data voor evenementen, stuur deze dan door naar promotieworkum@gmail.com.

  Nijsbrief underweis nei oktober 2018
  Klik op één van onderstaande pagina. Om terug te gaan klik op pijl linksboven

  << Terug
  Hunia's Drukkerij

  Organische meststoffen Culterra    De Jong Workum Financieel Advies    
  link naar groenbloem    Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    
  De Galerie    Glashandel Sneek    
  Touwspecialist    Makelaardij P.J. de Jong    
  Hunia's Drukkerij    Klameare Workum    
  NEDCAD    Thijs van der Meer Slagerij    
  Jopie Huisman Museum