HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

Archief:

2018
 • Workum bruist
 • De Paupers 'Ach ja'
 • Een brug slaan
 • SWF steunt vele culturele initiatieven
  >> meer

  2017
 • Oproep
 • Rots en Water
 • Cornelia’s fontein
 • (Leeuwarden/Friesland) Culturele Hoofd
  >> meer

 • Rots en Water

  BUITENSCHOOLSE ROTS EN WATER TRAINING in WORKUM, BOLSWARD EN SNEEK 

  De prachtige door Freerk Ykema ontwikkelde training “Rots en Water” is wereldwijd zeer succesvol gebleken. Rots en Water gaat over weerbaarheid, samenwerken, meer in balans zijn, en op een sociaal vaardige, eervolle en veilige manier leren voor jezelf en anderen op te komen. Deze buitenschoolse training is ook zeer geschikt voor kinderen die op school  Rots en Water hebben gehad. Want door een training buiten je eigen klas te volgen, doe je weer nieuwe oefeningen en kun je nog meer uit het Rots en Water programma halen.

  Een Rots en Water training is voor echt alle kinderen heel zinvol om te doen, niet alleen voor kinderen die weerbaarder mogen worden, maar ook voor kinderen die meer zelfbeheersing mogen oefenen (boos of huilend weglopen, onmacht voelen, uit balans zijn), of kinderen die juist helemaal niet opvallen. Het is tevens een van de beste anti-pestprogramma’s.

   

  Welke betekenis hebben de woorden Rots en Water eigenlijk? Rots staat voor sterk staan, sterk voelen en sociaal vaardig voor jezelf opkomen. Water staat voor vriendschap, samenwerken en je houden aan spelregels. De woorden Rots en Water helpen kinderen hun gedrag in sociale situaties (op het schoolplein, in de klas en thuis) te begrijpen.   Als iemand te “rotsig” is, dan is hij of zij erg bazig of vaak oneens met anderen. En dan lijkt het allemaal wel stoer maar voelt het toch niet fijn. Als iemand te “waterig” is,  dan doet hij of zij altijd maar wat anderen willen, en is er geen durf om de eigen mening te volgen. Een Rots en Water training helpt kinderen weer rustig en zeker te voelen en stelt ze in staat echt eigen keuzes te maken. Je krijgt meer zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfkennis.

   

  In Workum, Bolsward en Sneek, kan vanaf januari 2018 de training na schooltijd gevolgd worden in 8 lessen van een uur. De trainers Hanna Kok en Hélène van de Vijver zijn gecertificeerd Rots en Water trainers, en beide zeer ervaren in het werken met kinderen vanuit hun vakgebied van dramatherapeut (Hanna) en kindercoach (Hélène). Door deze vakkennis is deze Rots en Water training meer verdiepend en net een beetje anders.

  Hanna en Hélène staan vanaf januari 2018 met open armen voor u klaar om in kleine groepen deze superleuke, nuttige en sportieve lessen in een sportzaal vorm te geven.

  Ze geven de training op woensdagmiddagen in twee leeftijdsgroepen : kinderen van 6 tot 8 jaar (start om 15 uur) en kinderen van 9 tot 12 jaar (start om 16.30 uur). De eerste les in Workum is op 17 januari 2018, de eerste les in Sneek op 4 april 2018 en de eerste les in Bolsward op 26 september 2018.  Kinderen uit de gehele regio kunnen zich inschrijven, maar vol=vol! Meer weten over deze en andere trainingen? Check dan de website www.kids2coach.nl, of bel ons even op 0646950102 (bij voicemail bellen we zo snel mogelijk terug). We verheugen ons erop om jullie te ontmoeten!

  Flyer Rots en Water Rot

  << Terug
  Hunia's Drukkerij

  Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    Touwspecialist    
  Tapijthal Workum    Glashandel Sneek    
  Thijs van der Meer Slagerij    NEDCAD    
  Bouma kraanverhuur    Makelaardij P.J. de Jong    
  WJH Yachtservice    De Galerie    
  Jopie Huisman Museum    Klameare Workum    
  Hunia's Drukkerij