HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

Archief:

2018
 • Bibliotheek
 • Gratis rondleiding Jopie Huisman Museu
 • TX 11
 • Een brug slaan
  >> meer

 • Een brug slaan

  Een ode aan het water en ook aan het land

  ‘Doe mee aan project Een Brug Slaan’

  Het jaar 2018, Leeuwarden Fryslân culturele hoofdstad van Europa, is aangebroken. Lange tijd zijn er al heel veel  mensen bezig om hiervoor plannen/projecten te ontwikkelen. Op 26 en 27 januari, aanstaande vrijdag en zaterdag, is de opening, zowel in Leeuwarden alsook in de gehele provincie! Het  jaar 2018 staat bol van activiteiten! Zo ook in de Zuidwesthoek van Fryslân! Een van de projecten die zich daar afspelen is het project Een Brug Slaan. Een elftal culturele centra in Súdwest-Fryslân gaat in het kader van LF 2018 laten zien dat er op het gebied van cultuur het nodige gebeurt in deze regio.

   

  Het water vervult een belangrijke verbindende rol voor de plaatsen in deze regio, zowel in het verleden als in het heden. De kern van de voorstelling wordt gevormd door theatergroep SULT, met muziek onder leiding van Kees van der Meer en liedteksten van Eppie Dam. Het verhaal is geschreven door Robert van Dijk. De artistieke leiding is in handen van Pieter Stellingwerf van SULT terwijl de regie wordt verzorgd door Anne Zijlstra. De deelnemende dorpen zijn Balk, Bolsward, Heeg, Koudum, Makkum, Oppenhuizen, Oudega/Blauwhuis, Sneek, Stavoren/Warns, Workum en Woudsend. De voorstellingen worden in de maand juni en juli gegeven waarbij de slotavond in Sneek een waar spektakelstuk lijkt te worden. Door middel van een rondvarend theaterspektakel slaan we samen een brug!

   

  Voor het project zijn we op zoek naar muzikanten, zangers en spelers die zin hebben om mee te spelen in deze familievoorstelling. Een drijvend theater vaart vanaf juni van dit jaar langs elf locaties in Súdwest-Fryslân. Per locatie formeren we een speciaal koor, orkest en spelersgroep uit deze plaatsen en de omgeving daarvan. Professionele muzikanten, een dirigent, vier ervaren acteurs en een regisseur ondersteunen de amateurs in eigen dorp/stad.

   

  Elke voorstelling zal dus uniek zijn vanwege de steeds wisselende locatie en wisselende samenstelling! In de voorstelling zien we vier acteurs meerdere rollen vertolken. De vertellers nemen ons met humoristische verhalen mee in een stukje geschiedenis over het ontstaan van Súdwest-Fryslân, het IJsselmeer en de grote gevolgen voor vissersplaatsen van het tot stand komen van dit IJsselmeer. Boer Germ heeft andere problemen, namelijk op het gebied van de liefde. Na wat hulp van een brugwachter, koppelaarster en een oude vrijster ziet hij in de verte de vrouw van zijn dromen in een bootje voorbij varen. Kies je voor land, kies je voor water? Waar voel jij je thuis?

   

  Iedereen en elk instrument mag en kan meedoen! Met daarbij wel de voorwaarde dat de zangers affiniteit met zingen hebben en toon kunnen houden. En dat de muzikanten noten kunnen lezen en minimaal een B-diploma of een vergelijkbaar of hoger niveau hebben. De partijen zijn op niveau ingedeeld, zodat mensen die een B-diploma hebben kunnen meedoen, maar ook  doorgewinterde muzikanten krijgen een partij die past bij hun niveau. Al deze mensen met diverse instrumenten vormen zo het Brug Slaan Koor en Orkest. Zowel voor het koor als orkest hanteren we een limiet van zo’n vijftig deelnemers per locatie.

   

  Ben je tussen de 11 en 16 jaar dan kun je meedoen! We zijn op zoek naar een spelersgroep van ongeveer tien. Durf jij het aan om voor 200 man publiek te spelen? Heb je lef, uitstraling en zit je boordevol energie… geef je dan op en kom naar de workshopdag.

  Ruim van tevoren kan iedereen de partijen en meespeel/meezingbanden downloaden van de site www.eenbrugslaan.nl. Je krijgt een mail als het klaar staat. Om de muziek te oefenen zijn er speciale workshopdagen waarin we geclusterd met de musici van drie voorstellingslocaties de muziek gaan repeteren. We verwachten dat iedereen de partijen zelf oefent en daardoor goed voorbereid op de dag van de workshop verschijnt. Op die dag zullen meerdere leiders aanwezig zijn om de muziek met jullie in te studeren en iedereen klaar te stomen voor de voorstelling.

   

  De spelers oefenen met de regisseurs en weten na die dag precies wat ze op welk moment in de voorstelling moeten doen. Daarnaast staat er voor hen nog een aparte repetitieavond gepland. Op de dag van de voorstelling zal er een kleine doorloop zijn, zodat iedereen scherp de voorstelling in gaat.

   

  Bij de laatste voorstelling te Sneek komt iedereen die in een eerdere voorstelling heeft gespeeld samen, zodat de laatste voorstelling wordt gespeeld door een gigantische groep muzikanten/ zangers en acteurs. Op de dag van deze voorstelling hebben we daarom een extra repetitie om dit voor te bereiden. Voor vragen kunt je contact opnemen met Auck Couperus, auck.couperus@gmail.com.

   

  Tot Een Brug Slaan!

  << Terug
  Hunia's Drukkerij

  link naar groenbloem    WJH Yachtservice    
  Thijs van der Meer Slagerij    Bouma kraanverhuur    
  Touwspecialist    De Galerie    
  Hunia's Drukkerij    Organische meststoffen Culterra    
  Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    NEDCAD    
  Op de hoek van de stal    Makelaardij P.J. de Jong    
  De Jong Workum Financieel Advies