HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

18 - 06 - 2017 - NUT Workum

NUT presenteert locatievoorstelling met de Workumerwaard als decor.

De laatste voorstelling die Stichting Cultureel Workum dit seizoen organiseert is een hele speciale voorstelling. Op zaterdag en zondag 17 en 18 juni is er een locatie-toneelvoorstelling waarbij de Workumerwaard als prachtig decor wordt gebruikt. Vanuit een overdekt mobiel theater kijkt u uit over het open veld in de richting van de dijk. 

Een prachtig verhaal in een prachtige omgeving. Beleef dit!

Het verhaal: het is 2001, het jaar dat MKZ opnieuw de kop opsteekt in Europa. Hessel en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na een noodlottig tractorongeluk waarbij hun zoontje om het leven kwam. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij

Hoe ver mag je ingrijpen in de natuur? Wie is de baas op het boerenland? Koning van het grasland, het nieuwe stuk van Tjeerd Bischoff gaat over de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur. We zien de strijd van de boer die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt, en die van de grutto die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop.

Het stuk wordt gespeeld in een mobiel theater in het open veld (Sud 154, boerderij Jacob en Trudie van der Valk) met uitzicht op het landschap.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.nutworkum.nl of via www.pier21.nl

 

Pier 21- Koning van het grasland
Toneel
Zaterdag en zondag 17 en 18 juni 2017, aanvang 20.00 uur
Sud 154, Workum

Kaarten 

 

Kaarten kosten €23,00 en zijn te verkrijgen via www.nutworkum.nl  of via www.pier21.nl<< Terug
Hunia's Drukkerij

De Jong Workum Financieel Advies    Hunia's Drukkerij    
Jopie Huisman Museum    Touwspecialist    
Makelaardij P.J. de Jong    De Galerie    
link naar groenbloem    Bouma kraanverhuur    
NEDCAD    WJH Yachtservice    
Klameare Workum    Glashandel Sneek    
Tapijthal Workum