HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

27 - 09 - 2017 - Veekeuringsdag

Ook dit jaar wordt in Workum weer de traditionele Veekeuringsdag georganiseerd en wel op woensdag 27 september a.s.

Dit geweldig gebeuren voor de regio wordt voor de 117e keer gehouden en mag zich dan ook gerust Koninklijk noemen of komt in aanmerking als cultureel erfgoed. 

Een zo lange traditie is uniek en temeer in een tijd dat de vooruitzichten in de veehouderij de laatste jaren niet altijd gunstig leken. De veekeuringsdag in Workum speekt heel veel mensen aan en de opgave van het vee is dit jaar ook heel goed te noemen. Meer dan 140 koeien en kalveren zijn opgegeven en zullen door de veehouders uit de regio geshowd worden. Vooral bij de kalveren is de deelname heel goed en de jeugd kan zich verheugen op een geweldige competitie en veel publieke belangstelling

Ook dit jaar zal om 9.00 uur weer de opening worden verricht door de wethouder M.Offinga van gemeente Sud West Fryslan en hij zal de veekeuringsvlag in top hijsen. De kampioenskeuringen beginnen vaak om 13.00 uur en dat is altijd een spannend gebeuren voor de inzenders en vooral de collecties zullen dit jaar een hoogtepunt worden want er zijn nu al 9 bedrijfscollecties opgegeven en ook de nieuwe inzenders krijgen hier ruim aandacht.

Ook in het middagprogramma wat om 13.00 uur met het traditionele Concours Hippique is de deelname weer geweldig. Dit nationale concours is uniek in Nederland om zijn hele lange traditie en ook omdat het nog het enige straten concours in Nederland is.

Ook dit jaar wordt in Workum de winnaar bekend gemaakt in de rubriek van de eenspannen Fries Ras van de Provinsje Fryslan Priis een prijs die een prachtig initiatief is van de Provincie Friesland om het Friese paard te promoten en de einduitslag is van de 6 toonaangevende concoursen als Dokkum, Buitenpost,Garijp,Drogeham,Rijs en Workum. 

 

Als afsluiting van hopelijk weer een prachtige dag wordt om 20.30 uur het vuurwerk, aangeboden door de veekeuringscommissie, afgestoken op de Stedspôle.       Contactadres: secr.J.Stellingwerff 0514-521264

 

Bezoekers en oud Workumers,

Zoals iedereen wellicht bekend is wordt het fenomeen, Veekeuringsdag weer georganiseerd en dit jaar op 27 september a.s.

Dat het voor veel mensen altijd een hoogtijdag is en ook met name voor veel oud Workumers is ons bekend en de dag is voor iedereen een reunie, een feest van herkenning. Al jaren rijst de vraag van deze reunisten om een bijdrage te kunnen leveren in de vorm van een financiele bijdrage aan de commissie.L

Dit kan over gemaakt worden op: NL 27 RABO 0372 1022 39 t.n.v. Stichting Veekeuringscommissie Workum

Uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld !!!<< Terug
Hunia's Drukkerij

NEDCAD    Touwspecialist    
Klameare Workum    De Galerie    
Makelaardij P.J. de Jong    WJH Yachtservice    
Organische meststoffen Culterra    Jopie Huisman Museum    
Op de hoek van de stal    link naar groenbloem    
Tapijthal Workum    Bouma kraanverhuur    
Glashandel Sneek