HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

08 - 07 - 2018 - Welkom in Workum

Voor info www.workum.nl/welkom

 Samenwerken centraal in het Welkom in Workum Weekend. 

 

Van donderdag 5 juli t/m zondag 8 juli a.s. vindt de 8e editie van Welkom in 

Workum plaats. U leest het goed, dit jaar is er ook een programma

onderdeel op donderdag. Het rondreizend theater Een brug slaan / Zout

West doet op deze datum Workum aan. Samen met Stichting Cultureel 

NUT is er contact geweest voor de keuze van de datum en gebruik te 

maken van de diensten van Welkom in Workum. De locatie voor zowel het theater als het overgrote deel van het weekend is de nieuwe Klamearehaven. Deze locatie was vorig jaar al een perfecte keus voor het weekend vol culturele en sportieve activiteiten. Door de komst van de Leeuwenfontein schuift hetdit jaar meer op naar achter de grote kerk. De meest opvallende wijziging ten aanzien van alle vorige edities is dat het beachfestival dit jaar ook achter de grote kerk gaat plaatsvinden. In goed overleg met de beachcommissie van SVW volleybal en een aantal ondernemer van de Merk kwamen er meer voor- als nadelen naar boven bij de keuze voor de nieuwe locatie. De werkgroep WiW is blij met de keuze en ziet het als een welkome versterking voor de andere programmaonderdelen nu alles nog compacter is. Het een en ander zorgt er wel voor dat het straatgedeelte en de parkeervakken achter de kerk dat weekend niet toegankelijk zijn, maar met de nabijgelegen oplossingen op de Stedspôle en achter de Klameare geeft dit hopelijk weinig overlast.

Vrijdag klinken de jaarlijkse openingsklanten in Nij Mariënacker en de bewoners krijgen zaterdagmiddag een rondrit met het treintje aangeboden. Vrijdagavond staat er in samenwerking met Stichting Brij Blues een verrassend leuke band op het podium. Vanaf zaterdagochtend tot rond de klok van vier staan er allerlei activiteiten in en om de Klameare haven op het programma waarbij diverse partijen hun medewerking verrichten. EasySUP verzorgt wederom het suppen en de zwemvereniging kiest dit jaar voor een zwemspektakel, dus dat belooft wat. Wanneer je dan toch al nat bent geworden of nog niet, dan is er nog zakslaan en spijkerbroekhangen met medewerking van Skûtsje De Brijbek.

Halverwege de middag verschuift een deel van het programma zich naar ‘Op de Hoek van de Stal’ waar met name de jongere jeugd volop kan genieten van de jeugdvogelwacht excursie en de Oeps activiteiten. Het Welkom in Workum Workum weekend staat altijd open voor nieuwe samenwerking en dit jaar maakt de Rots en Water training van Weerbaarheidscentrum Fyslân haar opwachting. 

Zaterdagavond verzorgt wielervereniging Workum weer de Ronde van Workum en na afloop is er een nieuw toetje. Ieder jaar probeert WiW met de baromzet een potje op te bouwen, waarbij tegenslagen worden opgevangen of een iets extra’s wordt aangeboden.

Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor iets extra’s aan te bieden in de vorm van open lucht film bij de haven. Het filmtheater zorgt voor een leuke film welke met een eigen meegebrachte stoel vanaf het zandbed of vanuit een bootje gratis kan worden aanschouwd op een groot scherm.

De zondag wordt geopend met een kerkdienst in de grote kerk en begin van de middag gevolgd door de Straatklinkersprint en de Loop door Workum van Stichting Buitensporten / Loopgroep Workum. Het weekend wordt afgesloten met de straatkaatspartij van K.V. De Pripper.

Tijdens het weekend zullen een aantal Workumer foodtrucks aanwezig zijn, maar daarnaast biedt de locatie ook voldoende mogelijkheden voor de vaste ondernemers in de binnenstad. De aanwezige en extra gasten worden in ieder geval prima vermaakt!

De werkgroep Welkom in Workum is dan ook zeer content met het programma 2018 en dat het culturele gedeelte weer wat meer in verhouding is. Helemaal met het oog op LF2018. In dat kader mag de Pauperfontein dat weekend natuurlijk ook niet ontbreken.

 

Deze week wordt het volledige programma huis aan huis verspreid en daarbij worden de inwoners en ondernemers van Workum e.o . gevraagd voor een financiële bijdrage. Hopelijk wordt er massaal gehoor gegeven aan dit verzoek en is het niet de laatste editie van dit prachtige weekend!   << Terug
Touristinfo

link naar groenbloem    Fasion by Fre    
Touwspecialist    Klameare Workum    
Jopie Huisman Museum    WJH Yachtservice    
Glashandel Sneek    Thijs van der Meer Slagerij    
Hunia's Drukkerij    NEDCAD    
Organische meststoffen Culterra    Bouma kraanverhuur    
De Jong Workum Financieel Advies