HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

20 - 09 - 2017 - Filmtheater

Programma Filmtheater WorkumWoensdag 20 september is het filmtheater in Workum open!

Om 16:00 uur draait voor de allerkleinsten een verzameling nieuwe avonturen van Masha en de Beer, voor het eerst op het grote doek! (RL 2016, alle leeftijden, 65 minuten, animatie/familie, Nederlands nagesynchroniseerd).
Masha en de Beer komen naar de bioscoop! Het jonge meisje Masha dat niet stil kan zitten en de goedgeluimde beer die juist van rust houdt beleven nieuwe avonturen op het grote doek. Zo zien we onder meer hoe Masha met de wolven de oude ambulance verbouwt, komt haar nichtje Dasha uit de grote stad op bezoek, neemt de beer Masha mee op schilderexpeditie, speelt ze een computerspelletje met het konijn, ontdekt de beer iets bijzonders onder water en duikt Masha in de huid van SuperMasha.
De filmpjes duren steeds, net als op televisie, een minuut of zeven, omdat dit korte werk veel beter te behappen is voor drie- en vierjarigen.

 

Om 20:00 uur draait een komische Italiaanse film over twee vrouwen die beide zijn opgenomen in een gesloten psychiatrische inrichting. Ze worden vriendinnen en ontsnappen om in de ‘normale wereld’ een beetje geluk en plezier te zoeken (IT 2016, komedie/drama, 118 minuten, Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld)
Beatrice lijkt eerder een arts dan een patiënt in Villa Bondi, een inrichting voor psychisch gestoorde vrouwen in Toscane. Als nieuwelinge Donatella ontdekt dat ze zich door Beatrice voor de gek heeft laten houden, is ze nog wantrouwender tegenover de buitenwereld. Met haar humoristische drukte is Beatrice de tegenpool van de fragiele Donatella, maar de vrouwen geven elkaar kracht als ze er tijdens een uitje buiten het tehuis samen vandoor gaan. Hun belevenissen, die herinneringen oproepen aan Oscarwinnaars 'One flew over the cuckoo's nest' en 'Thelma & Louise' tonen de hedendaagse Italiaanse komedie op zijn best. Grappige en dramatische momenten worden door regisseur Paolo Virzi met meesterhand gemixed en de voortreffelijke hoofdrolspeelsters brengen de geestelijke kwetsbaarheid van hun personages veelvuldig ontroerend over. Het afgewogen scenario, de fijne balans tussen de lach en de traan, zal geen toeschouwer onberoerd laten.

Voor meer informatie en het reserveren van zitplaatsen kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films. << Terug
Hunia's Drukkerij

NEDCAD    Klameare Workum    
link naar groenbloem    De Jong Workum Financieel Advies    
WJH Yachtservice    Tapijthal Workum    
Thijs van der Meer Slagerij    Makelaardij P.J. de Jong    
Glashandel Sneek    Jopie Huisman Museum    
Touwspecialist    Op de hoek van de stal    
De Galerie