HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

18 - 10 - 2017 - Filmtheater

Programma Filmtheater WorkumWoensdag 18 oktober is het filmtheater in Workum open!

Om 16:00 uur draait er dan een warm, sympatiek avontuur van Solan en Ludwig, de ekster en de egel uit de Noorse animatiestudio Qvisten, over nader tot elkaar groeien via vriendelijke rivaliteit (NO 2015, 78 minuten, alle leeftijden, animatie/familie/fantasie, Nederlands nagesynchroniseerd ).
Als Solan over de traditionele kaasrace hoort tussen zijn dorp en het naburige dorp, is hij onmiddellijk enthousiast. Eindelijk een kans om zich te bewijzen als ware racekampioen! En natuurlijk wint hij, zeker als hij de hulp krijgt van zijn beste vriend Ludwig en de briljante uitvinder Reodor. Maar Reodor weet niet dat Solan een weddenschap heeft afgesloten: de winnaar van de race krijgt Reodors wonderbaarlijke werkplaats… En dan blijkt het team van de tegenstander ook nog ’s onverwacht goed!

de Volkskrant: 'Charmante en vindingrijke film.'

Om 20:00 uur draait een zeer bijzondere verfilming die een diepe indruk op de kijker zal achterlaten; een belangwekkende film (FR 2016, drama, 104 minuten, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld ).
De dood van de één betekent leven voor een ander. Als de jonge surfer Simon na een auto-ongeluk hersendood raakt, kan zijn hart redding betekenen voor pianiste Claire, moeder van twee tieners. Haar dagen zijn geteld. De diepbedroefde ouders van Simon moeten beslissen.

 

In haar humanistische en spannende verfilming van de gelijknamige bestseller van Maylis de Kerangal, belicht de Franse cineaste Katell Quillévéré de gebeurtenissen die leiden naar de mogelijke harttransplantatie. We volgen Simon als hij in de kleine uurtjes wegglipt bij zijn vriendin Juliette om met een vriend om het hardst te rijden richting strand, waar ze gaan surfen. Die scene in het water verbeeldt prachtig de combinatie van opwindende golven en de dreiging van de dood. Jeugd, kracht en tijdelijkheid samengevoegd. Net zo doeltreffend wordt het bestaan van Claire geschetst. We wonen een concert bij van haar jonge protégé en voormalige geliefde Anne en maken kennis met de jonge cardioloog en zijn oudere collega, die de operatie moeten uitvoeren. Menselijke kracht en goedheid liggen aan de basis van de ontwikkelingen in deze ambitieuze en complexe film zonder enig vals sentiment.
Trouw: 'De Franse regisseuse Katell Quillévéré pakt je meteen bij de kladden' [...] 'Een tedere, gracieuze film' [...] 'Heel bijzonder'

Voor meer informatie en het reserveren van zitplaatsen kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films. << Terug
Touristinfo

Glashandel Sneek    Jopie Huisman Museum    
Touwspecialist    NEDCAD    
Bouma kraanverhuur    link naar groenbloem    
Klameare Workum    De Galerie    
WJH Yachtservice    Organische meststoffen Culterra    
Hunia's Drukkerij    Thijs van der Meer Slagerij    
Op de hoek van de stal