HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

25 - 10 - 2017 - Filmtheater

Programma Filmtheater WorkumHet is herfstvakantie en dus is Filmtheater Workum woensdag 25 oktober open!

Om 16:00 uur draait een avontuurlijke animatiefilm met Lego Batman in de hoofdrol (VS 2017, 6 jaar, 104 minuten, animatie/avontuur/fantasie, Nederlands nagesynchroniseerd).
Het succes van The Lego Movie uit 2014 resulteert in dit vervolg. Had Batman toen nog een bijrol, nu speelt hij de hoofdrol in zijn eigen film. Een film die tevens het bewijs levert dat Robin een voortreffelijke sidekick is van Batman.
Er liggen grote veranderingen op de loer voor Gotham City, en als Batman de stad wil redden uit de handen van De Joker en zijn sluwe plannen, zal hij zijn waakzame rol moeten laten vallen. Batman zal dit keer moeten proberen samen te werken met anderen, en misschien, heel misschien, zal Batman het dit keer leren om meer relaxed te zijn.
Het Parool (vier sterren): 'Komt aardig in de buurt van The Lego Movie'
NRC (vier sterren): 'Vrolijke chaos'

Om 20:00 uur draait een op ware gebeurtenissen gebaseerde film waarin racisme en segregatie het afleggen tegen de liefde. De strijd die Seretse en Ruth voeren voor een leven samen veranderde Botswana voor eeuwig en inspireerde de wereld (VK 2016, biografie/drama, 111 minuten, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld).
De film gaat over Seretse Khama, prins van Bechuanaland (het huidige Botswana) en Ruth Williams, zijn Engelse vrouw. Seretse wordt als prins naar Zuid-Afrika en Engeland gestuurd om een goede opleiding te genieten zodat hij zich kan voorbereiden op zijn toekomstige leiderstaken in zijn thuisland. In Engeland wordt hij verliefd op Ruth Williams. Van beide kanten is het liefde op het eerste gezicht en na een aantal weken vraagt Seretse Ruth ten huwelijk, waarop ze ja zegt. Maar hun relatie wordt van alle kanten beïnvloed en tegengewerkt, door zowel de Britse overheid als Seretses oom Tshekedi, destijds regent van Bechuanaland, en hun beide families. De vader van Ruth zet haar uit huis en het volk van Seretse lijkt eerst niet te willen accepteren dat hij met een blanke, Engelse vrouw terugkomt. Gedurende ruim een decennium volgen we de strijd van Seretse en Ruth voor hun liefde, maar ook voor politieke onafhankelijkheid en tegen segregatie.

 

Cinemagazine: 'Dankzij het geweldige acteerwerk van ervaren acteurs maakt deze bijzondere vertelling, gefilmd op de plekken waar het verhaal zich ook echt heeft afgespeeld (in Londen en Botswana), extra indruk.'

Voor meer informatie en het reserveren van zitplaatsen kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films. << Terug
Touristinfo

Op de hoek van de stal    Bouma kraanverhuur    
Thijs van der Meer Slagerij    NEDCAD    
Hunia's Drukkerij    Tapijthal Workum    
Klameare Workum    De Galerie    
Jopie Huisman Museum    Touwspecialist    
WJH Yachtservice    Glashandel Sneek    
De Jong Workum Financieel Advies