HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

01 - 07 - 2018 - Dichtersfestijn in museum Jopie

Dichtersfestijn in museum Jopie

Op zondag 1 juli vindt het dichtersfestijn 'In Ons Element' plaats in Workum. Iedereen is daarbij van harte welkom. De entree is vrij. De aanvang van dit literaire gebeuren is om 15.00 uur in het Jopie Huisman Museum en duurt tot de klok van 16.00 uur.

Stichting Langstme uit Sneek organiseert 'In Ons Element' in het kader van 1F2018. Naast in Workum zijn er optredens in de Mienskippen van Wieuwerd  (10.00 uur), Arum (13.00 uur) en Heeg (19.00 uur). De presentatie van deze poëtische happening is in handen van Mirjam Bakker, de vorige wethouder van cultuur van de gemeente Súdwest-Fryslân, en van Wiebe Dooper van Langstme. In het Fries, Stadsfries, Nederlands, streekdialecten uit Drenthe, Overijssel en met een vleugje Gronings, wordt de poëzie gepresenteerd. Ytsje Hoekstra uit Koudum is een van de aanwezige Friese dichters. Anske Smit brengt op bijzondere wijze in het Hylpers zijn werk ten gehore. Nederlandstalige poëten zijn onder meer Tjitske Jansen en Margreet Schouwenaar.

In iedere Mienskip staat een bepaald element centraal waarover de dichters verzen voordragen. Voor Workum is dat het element Lucht, dat aansluit bij wendbaarheid, abstract denken en vernieuwing. De dichters verbinden ook vrijheid, 'over de grenzen' en vogels aan het element Lucht. Jacob en Sierd Visser, de pake en vader van dichter Marten Visser uit Sneek, waren wylsterflapper rondom Workum. "Dit was een passie voor hen, ze waren dan één met de natuur," zegt Marten.<< Terug
Touristinfo

Touwspecialist    Thijs van der Meer Slagerij    
Glashandel Sneek    link naar groenbloem    
Organische meststoffen Culterra    WJH Yachtservice    
De Jong Workum Financieel Advies    Roelof Fopma    
Bouma kraanverhuur    Makelaardij P.J. de Jong    
Hunia's Drukkerij    De Galerie    
NEDCAD