HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

13 - 06 - 2018 - Concert Gertrudis

Sander van Marion, orgel, en Pascal van de Velde, trompet, geven samen een concert in de Gertrudiskerk in Workum. Het lijkt een bijzonder en feestelijk concert te worden. Het begint om 20:00 uur.

Op het programma staan werken van onder anderen Felix Mendelssohn, Antonio Valente, Marco Bossi, Henry Purcell en Jeremiah Clark. Ook eigen werk ontbreekt niet. Voor veel mensen heeft het orgel een 'zwaar' imago, maar Sander van Marion weet op een bijzondere wijze het orgel anders te laten klinken. Hij verwierf zich in binnen- en buitenland een klinkende naam en neemt onder de Nederlandse organisten een aparte plaats in. Zijn sprankelende speeltrant, zijn boeiende registerkeuze en zijn rijke talent van improviseren zijn kenmerkend voor hem en met name hierom is hij een veel gevraagde organist. Hij weet bekende en onbekende orgelwerken met zijn improvisaties samen te brengen tot een evenwichtig, boeiend en klankrijk programma.

Ook in het buitenland is Sander van Marion een veel gevraagd musicus. Concertreizen brachten hem op bijzondere orgels en in belangrijke muziekcentra in diverse Europese landen, Canada en de Verenigde Staten van Amerika.

Sinds 2010 verleent Pascal van de Velde zijn medewerking aan de concerten van Sander van Marion. Pascal van de Velde is trompettist. Hij studeerde met onderscheiding af als Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium bij docent Willem van Vlieten en vervolgde daarna zijn studie aan de 'Escola Superior de Musica de Catalunya' in Barcelona. Ook had hij de eer om masterclasses te ontvangen van Maurice André. Pascal speelde mee in musicalproducties zoals onder andere Evita, Joseph, Mary Poppins en Ciske de Rat. Dit seizoen is hij eveneens te horen in de nieuwe musical Was getekend Annie M. G. Schmidt.<< Terug
Touristinfo

Fasion by Fre    Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    
Roelof Fopma    NEDCAD    
De Jong Workum Financieel Advies    Bouma kraanverhuur    
WJH Yachtservice    Thijs van der Meer Slagerij    
Tapijthal Workum    Op de hoek van de stal    
Makelaardij P.J. de Jong    link naar groenbloem    
Glashandel Sneek