HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

22 - 06 - 2019 - Pareltsjebrij 2019

Pareltsjebrij in 11-steden sfeer.

De datum voor Pareltsjebrij op de Stedspolle was eind 2018 al bekend, zaterdag 22 juni 2019 stond al vroeg in de agenda van de organisatie.
Na het succes van vorig jaar is de populaire band Deadline ook dit jaar weer van de partij om het feest in Workum mee te vieren. Het voorprogramma is ook erg bijzonder, namelijk 1,5 uur de bekende hits van Queen in een speciale show onder de naam ”Queen Project”.
In de pauzes van de bands zal Dj Taeke in actie komen.
Terwijl de voorbereidingen in volle gang waren, kwam het nieuws naar buiten dat Maarten van der Weijden in juni, in het weekend van Pareltsjebrij,  een 2
e poging zal ondernemen om de route van de 11-stedentocht zwemmend af te leggen. Dit alles voor het goede doel en dit jaar geld in te zamelen voor 11 onderzoeken en/of projecten. Een deel is gericht op het vergroten van kans op herstel of verlenging van het leven van de kankerpatiënt. Een ander deel is gericht op het vergroten van de kwaliteit van leven en palliatieve zorg.
Het zwemschema van Maarten geeft aan dat hij ten tijde van Pareltsjebrij langs de Stedspolle zal zwemmen en daar ook de stempel van Workum in ontvangst zal nemen, reden genoeg om als organisatie van het muziekfeest daar op in te haken.
In nauw overleg met de organisatie, die met veel vrijwilligers de doorkomst van Maarten in Workum organiseert, is een plan gemaakt om beide activiteiten op elkaar af te stemmen zodat op zaterdagavond 22 juni alles in “11 stedensfeer” plaats zal vinden.
Zo zal Stichting Pareltsjebrij € 0,11 per verkochte consumptie op deze 11-stedenavond overmaken aan de Maarten van der Weijden Foundation die hiermee de 11 projecten kan ondersteunen.
Er zal een gigantisch beeldscherm op de Stedspolle geplaats worden waar via de stream van de NOS te zwemtocht naar Workum te zien is. En wanneer hij de stempel in Workum in ontvangst heeft genomen zullen de verrichtingen van Maarten op weg naar Bolsward ook via het grote scherm te volgen zijn.
Binnenkort zullen we nog meer over deze (nu al) bijzondere avond via diverse kanalen naar buiten brengen. Belangrijk voor nu is om zaterdag 22 juni in de agenda te noteren!
Pareltsjebrij zal om 16.00 uur van start gaan en de bandleden van Queen Project zullen om 17.30 uur beginnen met hun show. Blijf op de hoogte via de facebookpagina: facebook.com/pareltsjebrij

 << Terug
Touristinfo

Tapijthal Workum    Klameare Workum    
Makelaardij P.J. de Jong    Hulpteugel Vrijwilligersrooster    
Op de hoek van de stal    NEDCAD    
Fasion by Fre    Touwspecialist    
link naar groenbloem    Hunia's Drukkerij    
WJH Yachtservice    Organische meststoffen Culterra    
Roelof Fopma