HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

20 - 03 - 2019 - Filmtheater Workum

Programma Filmtheater WorkumWoensdag 20 maart draait om 20:00 uur een charmant portret van een Franse dorpsarts.
De film was in Frankrijk een echte publiekslieveling en één van de grootste filmhits van het afgelopen jaar (FR 2016, 102 minuten, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld).
 
Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen dan ook geen optie. Ondanks het feit dat Jean-PIerre tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie, nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld. Nathalie laat zich echter niet kennen en gaandeweg weet ze de dorpsbewoners en ook Jean-Pierre voor zich te winnen.
Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie van een Franse regisseur, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt van de film een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van o.a. de hoofdpersoon van Intouchables, voor deze rol genomineerd voor een César.

 

DeVolkskrant: 'Een film naar beproefd Frans recept; het is prettig toeven in deze liefdevol geschetste wereld.'
NRC: 'In de details van het artsenleven op het platteland is te zien dat de regisseur zelf als huisarts heeft gewerkt. Het levert een ontroerende film op.'
FilmTotaal: 'Een innemende kleine film met een hoog feelgood-gehalte.'

Voor het reserveren van zitplaatsen voor bovenstaande film kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films. << Terug
Touristinfo

Op de hoek van de stal    Jopie Huisman Museum    
Klameare Workum    Thijs van der Meer Slagerij    
Bouma kraanverhuur    NEDCAD    
Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    Makelaardij P.J. de Jong    
link naar groenbloem    Roelof Fopma    
Touwspecialist    Organische meststoffen Culterra    
Tapijthal Workum