HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

22 - 06 - 2019 - Doorkomst Maarten v/d Weijden

Akkelies zwemt mee met Maarten van der Weijden

21 juni a.s. start Maarten van der Weijden met zijn tweede poging om de Elfstedentocht te zwemmen.

Zaterdag 22 juni hoopt Maarten in Workum zijn stempel te halen en naar verwachting is dat rond half acht ‘s avonds. Op dezelfde datum is ook Pareltsjebrij op de Stedspôle dus dat beloofd een prachtige combinatie te worden. Pareltsjebrij is vanaf eind van de middag tot laat in de avond actief, dus Maarten heeft nog wat speling in tijd voor wat zijn doorkomst in Workum betreft. Door de nieuwe aanpak en planning is de kans op een extreme afwijking in doorkomst in Workum zoals afgelopen jaar gering.

Nadat Maarten op 22 juni een stempel in Workum heeft verkregen is het de bedoeling dat een groep van maximaal 111 zwemmers 2 km vanaf de Stedspôle achter Maarten aan gaat zwemmen. Deze groep met o.a. Maarten Offinga gaat in alle Friese steden 2 km met Maarten van der Weijden meezwemmen.

Akkelies Blok zou ook graag met deze groep mee willen zwemmen, maar aangezien ze herstellende is van borstkanker is dat nog wat te veel van het goede. Maar in Stavoren is er zaterdagmiddag 22 juni de mogelijkheid om 1 afstand van 2 km of 500 m mee te zwemmen. Op deze manier kan Akkelies toch bijdragen aan het hoofddoel van de 11stedenzwemtocht: zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor kankeronderzoek.

Wil je Akkelies hiermee steunen ga dan naar:

https://www.11stedenzwemtocht.nl/participant/#participant/view/5320fb79-5c0e-41b4-8de2-c9ca6e63dda0

De werkgroep van rayon Workum heeft Akkelies gevraagd om ook in Workum nog te zwemmen voorafgaande aan de doorkomst van Maarten en het volgende is hierbij bedacht.

Momenteel heeft Akkelies al bijna € 2000 aan donaties ontvangen en dit bedrag zal symbool staan aan de 2000 meter die zij in Stavoren gaat zwemmen. Voor iedere euro boven de € 2000,-  gaat Akkelies een meter in Workum zwemmen. Uiteraard gaat Akkelies zelf inschatten hoeveel extra meters zij in Workum nog kan zwemmen, maar de andere meters worden door extra zwemmers ingevuld.

Wat zou het mooi zijn dat we nog een rondje Workum (langs de zuivelfabriek = 5 km) kunnen realiseren. dus doneren maar!

Mocht jezelf nog mee willen zwemmen in Stavoren, dan kan er nog tot begin juni worden aangemeld.

www.11stedenzwemtocht.nl 

 Werkgroep rayon Workum 
<< Terug
Touristinfo

Thijs van der Meer Slagerij    Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    
Bouma kraanverhuur    Glashandel Sneek    
Touwspecialist    Fasion by Fre    
Roelof Fopma    Klameare Workum    
link naar groenbloem    NEDCAD    
Hunia's Drukkerij    Op de hoek van de stal    
Organische meststoffen Culterra