HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

21 - 07 - 2019 - Open dag De Jonge Vissers Onder Zeil

Paling roken, varen en fokhijsen en meer tijdens de Open dag van De Jonge Vissers Onder Zeil

Om bekendheid te geven aan de activiteiten van de Jonge Vissers onder Zeil organiseert Stichting de Staverse jol samen met de Jonge Vissers a.s. zondag  een Open dag. De Open dag start om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur en wordt gehouden op het terrein van scheepstimmerwerf “De Hoop”, Séburch 7 in Workum.

Een leuk uitje voor thuisblijvers of voor degenen die nog niet op vakantie zijn.
Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud waaronder paling roken, demonstratie visgerei klaar maken (hoekwant), een wedstrijd fok hijsen, vis bakken en er zijn korte vaartochtjes met een Staverse jol.
Daarnaast wordt de uitslag bekend gemaakt van de Tattoo T-shirt Tekenwedstrijd. Via de scholen zijn de kinderen in Workum en Hindeloopen uitgenodigd om een basisontwerp van een Staverse Jol in tattoo-stijl te tekenen. De eerste prijs is een afdruk van de tekening op een T-shirt, de tweede prijs is een toegangsbewijs voor het natuurmuseum in Leeuwarden en de derde prijs is een handige kompassleutelhanger.

De Stichting De Staverse jol is opgericht met een dubbele doelstelling: aan de ene kant het behoud van originele Staverse jollen en aan de andere kant het stimuleren van jeugd om met deze schepen te leren zeilen en te vissen; De Jonge Vissers onder Zeil. De Jonge Vissers Onder Zeil is een enthousiaste groep jongeren en vrijwilligers die hart hebben voor het oude ambacht van visserij rond de voormalige Zuiderzee.

Je bent van harte uitnodigt om een bezoek te brengen aan de Open dag van De Jonge Vissers Onder Zeil.

Foto: Joukje Bouma<< Terug
Touristinfo

Fasion by Fre    Tapijthal Workum    
De Jong Workum Financieel Advies    Op de hoek van de stal    
NEDCAD    Bouma kraanverhuur    
Organische meststoffen Culterra    Hunia's Drukkerij    
Roelof Fopma    Thijs van der Meer Slagerij    
Makelaardij P.J. de Jong    Workumer Jachtservice    
Jopie Huisman Museum