HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

04 - 12 - 2019 - Filmtheater Workum

Programma Filmtheater Workum


Woensdag 4 december vertoont Filmtheater Workum het waargebeurde verhaal van drie Franse  mannen die elk ten prooi zijn gevallen aan misbruik door katholieke priesters (François Ozon, FR 2019, 138 minuten,  Frans gesproken / Nederlands ondertiteld).
De advocaten van de priester hebben geprobeerd te voorkomen dat de film in de bioscopen zou komen. Uiteindelijk mocht de film toch in première gaan omdat pater Preynat weliswaar nog niet veroordeeld was, maar wel al schuldig had gepleit

Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Dertig jaar later ontdekt hij op een dag per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken. Ze zijn met stomheid geslagen als de hoeveelheid slachtoffers duidelijk wordt en als blijkt dat het misbruik tot in de hoogste kringen binnen de kerk is verzwegen. De gevolgen van het onthulde schandaal zijn niet te overzien en zal hun levens voorgoed veranderen.


VPRO Cinema: 'Opvallend sobere en directe film van Ozon, die normaal graag provoceert maar zich in dit waargebeurde verhaal strikt aan de feiten houdt. Dat gaat soms ten koste van de dramatische spanning, maar nooit ten koste van de kracht van het vertelde. Inspirerend en onthutsend tegelijk.' ????

De Volkskrant: 'Een haarfijne ontleding van complexe trauma’s en een rijkgeschakeerd monument voor misbruikslachtoffers ineen.' ????

 


Voor het reserveren van zitplaatsen voor bovenstaande film kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films. << Terug
Touristinfo

Glashandel Sneek    Hunia's Drukkerij    
Tapijthal Workum    Jopie Huisman Museum    
Klameare Workum    Roelof Fopma    
link naar groenbloem    NEDCAD    
Thijs van der Meer Slagerij    Workumer Jachtservice    
Makelaardij P.J. de Jong    De Jong Workum Financieel Advies    
Touwspecialist