Home
Home Informatief Foto's Contact
18 - 06 - 2018 - In Memoriam

 

 

In memoriam Frank Dijkstra.

 

Op woensdag 25 april ontvingen wij het droevige bericht, dat Frank Dijkstra op dinsdag 24 april is overleden. Alhoewel bekend was, dat Frank al een aantal maanden ziek was, schrok iedereen toch van dit bericht.

Frank heeft een groot aantal jaren, sinds hij lid werd van onze “Feriening fan âld-Warkumers”, voor  entertainment tijdens onze reuniedagen gezorgd, samen met Andries Vlas, Henk Gorter, Cor Hunia en Harry Mast. Frank zorgde dan voor de liedteksten en de conferences en coördineerde op zijn eigen ludieke wijze de presentaties.

Wat hebben we daarvan genoten! En ik denk, dat Frank er zelf nog het meest van genoot en natuurlijk ook van de voorbereidingen daarvan samen met zijn maten.

Dat Warkum een apart plaatsje in zijn hart had was overduidelijk. Op dagen met evenementen was Frank meestal in Warkum en genoot hij met vrienden en bekenden van de gezelligheid. Hij had er vaak een fietstocht van Aduard naar Warkum voor over.

Vorig jaar nam hij spontaan nog even het woord op onze reünieavond om een voorschot te nemen op mijn voorgenomen afscheid als voorzitter. Alsof hij voorvoelde , dat dit wel eens de laatste keer zou kunnen zijn dat hij daar de gelegenheid voor zou hebben. Frank zei openhartig: “Wy moatte mar ôfwachtsje as wy der dan nog binne.” Nu  ben ik blij, dat hij dat toen heeft gedaan.

 

Frank was een bijzondere man, We zullen hem missen, maar nooit vergeten!

Op zaterdag 28 april is er in Groningen afscheid genomen van Frank.

 

Guus Bräuner, voorzitter

 

 

 <<   Terug

.