Home
Home Informatief Foto's Contact
30 - 08 - 2018 - De eerste keer.

Onze eerste keer.

Als wij voorheen in de Friso lazen, dat de oud-Workumerdagen weer waren geweest, dachten wij altijd: "Dat is niets voor ons".

Tot ik een keer bij Be en Alie te gast was. Die vroegen: “Ben jij al lid? , zei ik, “Van geboorte ben ik geen Workumer”. “Maar je komt in een warm bad” zei Alie. Be haalde de papieren van boven.

Riet en ik hebben toen na overleg besloten om ons toch op te geven. Ik had mijn twijfels.

Zouden ze ons nog wel kennen na zoveel jaar. Toch een hotelkamer geboekt voor 3 nachten. 2 juli waren we al in Workum. We gingen die avond op de Merk eten. We zaten nog maar net of mijn naam werd al genoemd. En zo zaten we meteen al herinneringen op te halen. De fotos van vroeger,die ik meegenomen had van alle klasgenoten en die van de knapenvereniging werden met aandacht bekeken. Op het terras zaten ook oud-Workumers. Er was ook een foto van de avondvierdaagse van 1957. Prachtig werd die gevonden. De dag kon niet meer stuk.

De volgende dag. Ik zag veel bekenden, Die avond zaten Piet en zijn vrouw bij ons aan tafel,

Op de vraag “Waar woonde jij?, zei ik: “In de Holle Mar naast buurvrouw Boersma”, waarop hij zei: “Dat was mijn beppe”. Dan is de wereld klein. Een 90 jarige dame sprak mij aan. Ook een buur van vroeger en in verte nog familie. Ook nog een volle nicht en een achternicht gesproken van vaderskant en zo ging het maar door. Riet nog met twee oud collegas gesproken na meer dan 50 jaar. Ze zagen eerst geen herkenning.(ouder en grijzer geworden). Donderdagmorgen Pier en Alie (de overburen) ook nog gesproken. Van alle leuke dingen die we meegemaakt hebben: de boottocht, de lezing, de muziek, het

lekkere eten, waren we zeer onder de indruk. In een woord GEWELDIG allemaal. Het Bestuur, bedankt voor de organisatie. We hopen een ieder bij leven en welzijn volgend jaar weer te ontmoeten.

Sjirk en Riet de Lang -Hollander.

 

 

 <<   Terug

.