Home
Home Informatief Foto's Contact
24 - 09 - 2018 - Dakpannencertificaten uitgereikt.

Dakpancertificaat nummer 55 uitgereikt

Zaterdagmorgen 22 september kwamen in Museum Warkums Erfskip de “adopteurs” van de dakpannen op de luifel bij elkaar. Samen vormen de dakpannen het woord MUSEUM.

Bij de presentatie van de plannen voor de herinrichting van Museum Warkums Erfskip in 2015 wees ontwerper Casper Conijn op het grote belang van herkenbaarheid van het museum. Hoe maken we bezoekers van het centrum van Workum attent op de aanwezigheid van onze bijzondere tentoonstelling in het Waaggebouw? Heel belangrijk voor het bestuur was hierbij het punt van respect voor het gebouw en de sfeer van het plein.

Vanuit de “erfskip” gedachte ontstond het idee om, zoals bij vele boerderijen en gebouwen in onze provincie gebruikelijk, een tekst te verwerken in het dak d.m.v. anders gekleurde dakpannen. Er werden ontwerptekeningen gemaakt door Wytze Bouma en de benodigde vergunningen bij de gemeente werden in 2016 aangevraagd. Bouwbedrijf Agricola wilde wel de benodigde dakpannen beschikbaar stellen. Zo kwam op de luifel het woord “MUSEUM” te staan.

Daarnaast kwam het idee om hieraan een actie te verbinden om de inrichting “Vanuit de Waag beleef je Workum” actueel te houden. Bestuurslid Johan Bouwhuis ontwierp een folder en vervolgens werden kranten en Omrop Fryslân benaderd om de actie “Adopteer een Dakpan” onder de publiekelijke aandacht te brengen.

Afgelopen zaterdag werd het bord met de namen onthuld en ontvingen de sponsoren hun certificaat met het nummer van de geadopteerde dakpan. Na een kopje koffie met oranjekoek voorzien van ’n afbeelding van een dakpan, konden de sponsoren op zoek gaan naar hun eigen pan op de luifel.

De Feriening fan Ald Warkumers heeft ook een dakpan geadopteerd. Omdat de vereniging in 1955 is opgericht, is gekozen voor dakpan nummer 55. Onze dakpan zit in de eerste U van mUseum, de zevende dakpan van boven aan de rechter kant.

Nog niet alle dakpannen zijn geadopteerd, wilt u Museum Warkums Erfskip ook steunen en een dakpan adopteren, kijk op de website van Warkums Erfskip of haal een folder bij het museum in de waag.

 


<<   Terug

.