HOME FOTO'S INFORMATION BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

18 - 11 - 2017 - Intocht Sint Nicolaas

Aankomst Sinterklaas in centrum van Workum

Zaterdag 18 november is het zover, Sinterklaas komt naar Nederland.  En na de landelijke intocht in Dokkum zal hij niet veel later met zijn pieten ook naar Workum komen. Rond 14.00 uur zal hij per schip aankomen in de “nieuwe” haven bij it Skil / Nonnestrjitte. 
Vervolgens zal Sinterklaas per paard een rondrit door de stad maken onder muzikale begeleiding van Studio uit it Heidenskip.
De route van 2017 is: Nonnestrjitte, Stedspôle, Sud, Merk, Noard, Dwarsnoard, Houtmolestreekje, Balkfinne, Noard en Merk.  Hier zal wethouder Gea Akkerman Sinterklaas officieel welkom heten in Workum.
Aansluitend zal de gezellige stoet van de Merk via de Begine naar Nij Mariënacker lopen om daar in de grote hal het Sinterklaasfeest te vieren (15.30  - 16.30 uur).
Het onderwerp dit jaar is “Nijntje” en Sinterklaas en de pieten zouden het erg leuk vinden wanneer de kinderen tekeningen maken met het thema “konijnen” en deze meenemen naar de intocht / sinterklaasfeest.
De basisschoolgroepen 1 t/m 4 in Workum en Parrega krijgen deze week de entreekaartjes uitgedeeld op school. Na afloop krijgen de kinderen bij de uitgang van Nij Mariënacker een  leuke attentie mee naar huis (aangeboden door Workum Promotie).
Een week later zijn Sint en zijn pieten weer in Workum te vinden tijdens “Sinterklaas leest voor” in de Gulden Leeuw en “de pietenpuzzel” in het centrum van de stad van 14.00 – 17.00 uur.

 << Terug
Touristinfo

Touwspecialist    Op de hoek van de stal    
Jopie Huisman Museum    Fasion by Fre    
Bouma kraanverhuur    Tapijthal Workum    
WJH Yachtservice    NEDCAD    
Glashandel Sneek    Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    
link naar groenbloem    Klameare Workum    
Makelaardij P.J. de Jong