HOME FOTO'S INFORMATION BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

21 - 04 - 2018 - Lancering Expeditie Oerpolder

 

Schrijver Hylke Speerstra geeft startschot verhalenroute Expeditie Oerpolder

De verhalentocht Expeditie Oerpolder wordt op zaterdag 21 april 2018 gelanceerd. Deze bijzondere fietstocht van Workum naar het landelijke It Heidenskip biedt onderweg via de smartphone verhalen, anekdotes, geluiden en beelden uit de streek van land, wind en water.

Expeditie Oerpolder is een Iepen mienskipsproject in het kader van CH2018.

De 10 kilometer lange fietsroute verbindt 13 luisterplekken. Op deze plekken ‘ontmoet’ je als deelnemer (oud-?)bewoners die iets bijzonders hebben meegemaakt in It Heidenskip, een oude drassige veenpolder ten zuiden van Workum. Ook laat Hylke Speerstra, schrijver van de klassieker De oerpolder, zijn verwondering blijken over de boerengemeenschap in dit gebied. Door alle verhalen ervaren deelnemers hoe het harde leven in deze polder de Heidenskipsters heeft gevormd.

Expeditie Oerpolder wordt vanaf 21 april 2018 gratis aangeboden via de app van storytellingplatform izi.TRAVEL. De tocht is zelfstandig te ondernemen en is tot het einde van CH2018 beschikbaar.

De verhalentocht is een initiatief van documentairebureau Het Fotogenieke Geluid in samenwerking met Museum Warkums Erfskip. Meer info op www.oerpolder.nl. Het project is mede mogelijk gemaakt met steun van Gemeente Súdwest-­?Fryslân, Provincie Fryslân, Prins Bernhard Cultuurfonds en P.W. Janssen's Friesche Stichting.

Lancering Expeditie Oerpolder

Tijdens de besloten presentatie laat maker Jorrit Brenninkmeijer een voorproefje horen. Schrijver Hylke Speerstra zal met een ‘startschot’ de route openstellen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Toneelvereniging Yn it oare fel, met onder meer een lied uit hun aankomende theaterspektakel ‘De Brulloft’.

Datum: zaterdag 21 april 2018

Locatie:                Museum Warkums Erfskip
Merk 4
8711 CL Workum

Foto: Johan Bouwhuis.<< Terug
Touristinfo

Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    Touwspecialist    
Organische meststoffen Culterra    Fasion by Fre    
Glashandel Sneek    NEDCAD    
Jopie Huisman Museum    WJH Yachtservice    
Roelof Fopma    Bouma kraanverhuur    
Tapijthal Workum    link naar groenbloem    
Hunia's Drukkerij