FOTO'S BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

Archief:

2020
  • Mooie nieuwe MTB-baan terrein IJsclub
  • Warkums Erfskip sluit ook wegens coron
  • Weeshuis
  • 15 en 22 oktober
  • Herfst foto's van Jenny Bouma
    >> meer

    2019
  • Geweldig entertainment
  • Noard 74
  • Plaatselijk Belang
  • Verkiezing
  • 'Fyts 'm it nije jier yn!'
    >> meer

    2018
  • Fyftich jier lyn
  • Voetbalcafé een succes
  • Nieuwjaarsconcert Crescendo
  • Bibliotheek
  • Tarief liggelden aangepast
    >> meer

    2017
  • Rebus
  • 21 december 1967
  • Beoogd college
  • Duurzaamheid
  • Kunstbezit Súdwest-Fryslân
    >> meer

    2016
  • Life is Beautiful
  • Fyftich jier lyn
  • Wat sille we no beleve?!!
  • 3 januari Nieuwjaarsborrel Workum
  • Workum van Vroeger en Nu
    >> meer

    2015
  • Carbidschieten op de Stedspolle
  • Fiiftich jier lyn
  • Workum van Vroeger en Nu
  • Kwart miljoen voor Culturele Hoofdstad
  • Album Cor Hunia
    >> meer

    2014
  • Carbid schieten
  • Extra raadsvergadering over lijnopstel
  • Een gezond 2015
  • ‘Nieuwe woorden bij een oud verhaal’
  • Album Cor Hunia
    >> meer

    2013
  • Album Cor Hunia
  • Ernst Langhout en Johan Keus gast op n
  • Opbrengst Serious Request in Workum
  • Nieuwjaarsgroet
  • Workum van Vroeger en Nu
    >> meer

    2012
  • Rock en loll
  • Carbid schieten
  • Veel strijd bij het Ypie van der Werf
  • Loopgroep Workum zoekt trainer!
  • Workumse kunstenaars in Galerie De Ver
    >> meer

    2011
  • Rock en loll 2012
  • Een nieuwe Brijbek
  • Kerstnachtdienst
  • Skil en Nonnestrjitte
  • Brandweer rukt uit voor schoorsteenbra
    >> meer

    2010
  • Rock en Loll 2010
  • Vereniging van de maand
  • workum.nl agendabureau van Workum
  • Ypie van der Werf toernooi
  • Rock en Loll in voorbereiding
    >> meer

    2009
  • Rock en/of Loll
  • Wie maakt de mooiste winterfoto van Wo
  • Album Willem Twijnstra 13c en 14a
  • Nij Marienacker
  • Album Willem Twijnstra
    >> meer

    2008
  • Informatiebijeenkomst en condoleancere
  • Bijeenkomst in Workum druk bezocht
  • Vogelshow
  • FISKKOPPEN
  • Gasexplosie Buterikkers
    >> meer

    2007
  • Slotavond Workum 1100
  • Slot Workum 1100
  • Opening HIP
  • WINTER IN ZWEMBAD DE ROLPEAL
  • Slotavond Workum 1100 jaar
    >> meer

  • 27 - 02 - 2015 - Eindeloos genieten bij de Wereldwinkel

    Eindeloos genieten bij de Wereldwinkel

    Wereldwinkel Workum verkoopt producten met daarachter een verhaal. Een verhaal over het ontstaan van het product de producent en de organisatie. Fair Trade Original levert via eerlijke handel met de handelspartners in Afrika, Azië en Latijns Amerika een positieve bijdrage aan de bestrijding van armoede. Met hun handelspartners bouwen zij aan een rendabele en duurzame handelsrelatie met respect voor ieders zelfstandigheid en eigenwaarde. Koffieboeren in Latijns Amerika, theeplukkers in Afrika, rijstboeren in Thailand enz., dit zijn de mensen waar de handel om draait, hun kansen, hun toekomst. Het is dan ook eindeloos genieten om een (h)eerlijk gerecht, bestaande uit wereldse producten, klaar te maken. Het volgende recept heeft u dan ook in een handomdraai gemaakt:

    Noedels met zalmspiesjes enTeriyaki-groenten (4 pers.)

    De Tibetaanse Noedels bevatten als hoofdbestanddeel tarwe, afkomstig van een 15-tal boeren rond Kaithal in India, Zij maken deel uit van een groep van 335 boeren die ook Fairtrade gecertificeerde rijst produceren en worden begeleid door de ontwikkelingsorganisatie Agrocel. De woksaus Teriyaki is een product wat door KRS Spicy Food in Thailand wordt geproduceerd. Teriyaki komt oorspronkelijk uit Japan, maar het recept ging de wereld over en veroverde de harten van de Thai. Zij pasten het recept aan tot een eigen heerlijke saus bestaande uit o.a. eerlijke sojabonen, chilipepers en rietsuiker.

    Ingrediënten: ca. 400 gr. Wortel geschrapt ca.2 stengels bleekselderij, 1 prei schoongemaakt en in stukken van ca. 4 cm., 1 el. olie, 4 zalmhaasjes in blokjes,1 el. sesamzaadjes en uit de Wereldwinkel 1 fl. woksaus Teriyaki en 1 pak Tibetaanse noedels.

    Bereidingswijze:

     Snijd de wortel, de bleekselderij en de prei in gelijke repen. Verhit de olie in een pan en voeg de wortel en de bleekselderij toe. Bak enkele minuten op laag vuur en voeg dan de woksaus en de prei toe. Stoof de groenten in ca. 10-15 minuten beetgaar. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. Haal de groenten uit de pan en houd ze warm. Voeg de gekookte noedels bij de achtergebleven saus in de pan. Bestrijk de zalm met olie enbreng op smaak met zout en peper. Rijg de zalmblokjes aan acht satéprikkers. Verhit een grillpan en bak de spiesjes ca. 2 minuten, keer om en bak nog ca. 2 minuten (de zalm mag nog een beetje roze van binnen zijn). Serveer de noedels; de groenten en de zalmspiesjes op een bord en garneer ze met de sesamzaadjes. Eet Smakelijk en Geniet Eindeloos.

    Bron: workumer krant FRISO

     



    << Terug
    Touristinfo

    NEDCAD    Jopie Huisman Museum    
    link naar groenbloem    Op de hoek van de stal    
    Klameare Workum    Workumer Jachtservice    
    Roelof Fopma    De Jong Workum Financieel Advies    
    Touwspecialist    Thijs van der Meer Slagerij    
    Organische meststoffen Culterra    Makelaardij P.J. de Jong    
    Fasion by Fre