HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

15 - 06 - 2021 - Avond 4daagse

Verantwoorde en unieke Avond 4daagse Workum

Even leken de coronamaatregelen roet in het eten te gooien. Maar met een unieke editie kan hét wandelfeest voor kinderen toch doorgaan. Tussen nu en 30 juni 2021 kunnen zij in Workum hun eigen Avond4daagse lopen. Volledig corona-proof. Stichting Wandeltochten Workum organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (I(WBN) en eRoutes opnieuw deze bijzondere editie. Met een speciale app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille.

https://www.workum.nl/images/upload/workum10/9485.jpg

Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde 'ronde routes', dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen. En verrast ze onderweg met leuke berichten! KWBN introduceerde de Avond4daagse Home Edition vorig jaar voor het eerst. Ook toen was Avond4daagse Workum van de partij. Ruim 50 deelnemers uit Workum en omgeving namen toen enthousiast deel aan deze wandeltocht. Landelijk namen in 2020 bijna 60.000 deelnemers deel. Het leverde vele enthousiaste reacties op en een compliment van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Om te voorkomen dat veel kinderen tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen nu en 30 juni 2021. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er fit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Inschrijven is mogelijk via https://www.eroutes.nllnllavond4daagse/workum. Deelname kost
€ 6,50. Inschrijving vindt dit jaar niet centraal via school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5, 5 en 10 kilometer. En de welverdiende Avond4daagse medaille ontvang je automatisch.

Wil je eerst meer informatie? Bezoek dan wwwavond4daagse.nl. En vergeet niet een leuke wandelfoto te delen via Facebook of Instagram met de #avond4daagseworkum
Bron: workumer krant FRISO<< Terug
Touristinfo

Touwspecialist    Jopie Huisman Museum    
link naar groenbloem    Bouma kraanverhuur    
Klameare Workum    Workumer Jachtservice    
Roelof Fopma    Thijs van der Meer Slagerij    
Organische meststoffen Culterra    Tapijthal Workum    
Fasion by Fre    NEDCAD    
Glashandel Sneek