HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

13 - 06 - 2021 - Muziekcursus

Het afgelopen anderhalf jaar stond in het teken van protest. Protest tegen Corona, tegen maatregelen, tegen politici, tegen milieumaatregelen, tegen de Haagse doofpotterij, tegen .......  Protest kan een heel positieve uiting zijn om tot verandering te komen. En kan, zoals we het afgelopen jaar vooral hebben ervaren, ook een uiting zijn in negatieve zin. Kunst is bij uitstek een vorm om te protesteren, om duidelijk te maken dat je het ergens niet mee eens bent. Maar dan wel om mensen te confronteren, niet alleen met hoe jij er over denkt, maar ook om mensen aan te zetten tot werkelijk nadenken over hun eigen rol in het oplossen van een probleem. De oplossing is vaak niet alleen maar het willen krijgen van je eigen zin, maar is ook te vinden in de mate waarin mensen begrip krijgen voor de problemen van anderen. Dialoog is beter dan vechten.

Muziek heeft daarbij in de geschiedenis van de mensheid altijd een bijzonder actieve rol vervuld. Je kunnen en willen inleven in de smaak van een ander, moeite willen en kunnen doen om iets nieuws te willen ervaren. En vooral: goed leren luisteren!

Voor Workum Klassiek een prachtig thema om daar iets mee te doen. Daarom is de eerste muzikale activiteit na maanden stilstand op 13 juni een muziekcursus met als titel: 'Protestmuziek met een lach en een traan'. Aan bod komt, naast b.v. de blues en enkele protestsongs, muziek van Britten, Theodorakis, Shostakovich, Gershwin, Haydn en Sibelius. Sommige onderdelen met video, andere alleen luisteren.

Omdat er nog steeds voorzichtigheid geboden is, is aanmelden verplicht. Dat kan t/m woensdag 10 juni d.m.v. een mailtje naar; heerbees@ziggo.nl of met een telefoontje naar cursusleider Ebo Reitsma, 0515-543292. U krijgt dan bericht over de wijze van betalen (€10 p,p,).

De cursus wordt gehouden op zondag 13 juni in De Klameare en begint om 15.00 u.

We hopen dat we nu eindelijk weer los kunnen gaan en dat dit het begin is van weer een mooi muzikaal jaar.

WE GAAN ER VOOR!<< Terug
Touristinfo

Makelaardij P.J. de Jong    Organische meststoffen Culterra    
De Jong Workum Financieel Advies    Bouma kraanverhuur    
Workumer Jachtservice    Klameare Workum    
link naar groenbloem    Jopie Huisman Museum    
Glashandel Sneek    Tapijthal Workum    
Thijs van der Meer Slagerij    Touwspecialist    
Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema